onsdag 23 september 2009

Klättring i Kuala Lumpur

I helgen var jag, Camilla, en till svensk tjej, en kille från Swaziland och tre Singaporianer i Kuala Lumpur. Resan var en klätterresa och vi klättrade två dagar inomhus och en dag utomhus. Förutom att klättra så lät vi oss guidas runt till olika ställen där vi käkade god kinesisk mat.

Vi flög på torsdagskvällen och upptäckte till vår glädje att hotellet var väldigt fint för det priset. Jag och Camilla kostade på oss dubbelrum medan de andra sov i fyrsängs "dorm". Det var värt pengarna för sängen var både bred och lång och vi hade eget badrum och AC.

På fredagen stack vi till "Camp 5" i stan, Asiens största klätteranläggning enligt dem själva. Det var stort (men inte enormt) och mycket fräscht. Där hängde vi i sju timmar faktiskt :) Efter en massa topprepsklättrande och bouldrande så gav vi upp och åkte hem för att duscha. Sedan tof Jiaqi (vår Singaporianska kompis) ut oss till ett bra matställe. Det var så fruktansvärt skönt att bli runtlotsad av någon som kunde staden, språket och tricken.

Lördagen spenderade vi vid "Batu Caves". Ett par grottor med tillhörande bergsvägg en bit utanför KL. Vi klättrade mest topprep men alla (inklusive Camilla) testade på att leda. Leda är att klättra med repet (fastknutet i selen) dinglandes ner till marken istället för att ha det genom en ögla i toppen av leden. att leda är både farligare och jobbigare men också mer på riktigt än topprep. Att komma hem var inte det lättaste. Eftersom det var "Hari Raya" (sista dagen på ramadan) så ville inga taxichafförer köra oss utan de ville hem och käka. Men efter 1-2 timmar fick vi en taxi. Denna kväll åt vi på ett ställe man ALDRIG skulle hitta som turist. Det var i princip ett par plaststolar och bord som stod framför en igenbommad butik. Men Jiaqi hittar :) Maten var utsökt efter en massa klättring.

Söndagen spenderade vi på Genting Highlands (2 timmar från KL). Det är som en blandning mellan Las Vegas och Skara Sommarland. Det var trevligt och skönt att vila från klättringen men alldeles för mycket folk. Vi såg en koreansk film som heter "Tsunami". Den var en störd blandning av katastroffilm, töntig komedi, relationsdrama och kärlekshistoria. Den växlade väldigt snabbe mellan dessa genrer.

På måndagen sov jag och Camilla ut! De andra stack tidigt till Camp 5 men vi pallrade oss dit vid 12-tiden. Vi ledklättrande lite mer och gick slack line. Sen var det dags att åka hem. Bussfärden hem gick bra förutom att bussen stod och väntade två timmar på att fler resenärer skulle komma. I övrigt var den den rymligaste buss jag suttit i och jag sov gott.







Fiskspa: Man låter fiskar äta bort all död hud, sårskorpor och annat jox.
Tyvärr kittlades det så mycket att jag inte kunde ha mer än någon enstaka fisk åt gången. Camilla var duktigare som ses på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar