torsdag 28 januari 2010

Hejhej

Har inget speciellt att meddela idag. Kurserna är nu valda. Det blev inte exakt som jag tänkt mig men jag är nöjd! Kurserna är:
Mechanism design - handlar om hur man konstruerar olika mekanismer. Tex hur fasiken man får en symaskin att fungera eller en fällbar frisörstol.
Visualization and virtual reality - handlar om hur man visar 3D-figurer på en skärm, hur färger/skuggor/ljus är uppbyggda i en dator osv.
Clean technology and the environment - trevlig miljökurs.
Database systems - hur sparar och organiserar man saker i en databas? Det är ju inte att bara att trycka "ctrl + s". Föreläserskan är ryss och virrar mer till det än förklarar.
Proffessional communication - kursen jag inte ville ha egentligen... Handlar om att skriva brev, e-mail, CV och att hålla presentationer osv. Jag vet, "det är ju jäättenyttigt!", men jag går fjärde året åch vill hellre finslipa på min specialicering.

I går satt jag på sängen och kastade en boll mot väggen och helt plötsligt missade jag och fick den raaaakt på snorren! Ajajaj! Kändes precis som när jag var liten och fick diverse saker slängda i skrevet och jag seriöst trodde att testiklarna åkte upp i magen. Lite nostalgi där...

Pappa kommer 5-17 februari! Det ska bli så jäkla kul! Får se vad vi hittar på.

2 kommentarer:

  1. Så nu är släktnamnet Peltonen i fara?
    Någon idé vilka databaser du kommer att läsa om?
    Svårt att urskilja vilken specialisering u drar dig mot men jag förmodar att du tar den enda riktiga maskininrikningen teknisk mekanik? :)

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas inte det, jag har ju lagt ner mkt tid och energi på mitt trademark "Peltonen" ;)

    Kursen går ut på att lära sig teorin bakom databaser och ge oss verktyg för hur man modellerar sådana. Sedan är det (enligt Olga) väldigt enkelt att implementera det i typ Oracle, MySQL eller Microsoft Access. Men vi inriktar oss mot relativa databaser, inte objektorienterade. Jag förstår att det inte är helt lätt att tyda men inriktningen är tänkt att vara produktutveckling :D

    SvaraRadera