lördag 20 februari 2010

Bali med farzan

Det kinesiska nyåret låg den 14:e februari i år så vi var lediga måndag och tisdagen efter det. Så kvällen den 10:e flög jag och farsan till Bali! För att få lite äventyr, missunna alla irriterande taxichaufförer och spara 20 kr var så gick vi den relativt korta sträckan till första nattens hotell. Det såg ut att ta 15 minuter på kartan men tog 40. Aja, vi kom fram i alla fall. Vi var sammanlagt tre nätter i Kuta, staden på Bali med alla turister, souvenirer och fulla australiensare. Första dagen spenderade vi på stranden och andra dagen hyrde vi en motorcykel och tog en tur ner till Uluwatu och till Nusa Dua. I Uluwatu försökte jag surfa lite med vågorna kom för sällan för att det skulle vara någon mening. Nusa Dua visade sig vara som en liten stad bestående av olika hotellanläggningar, köpcentrum och stränder. Allt omringat av murar och vakter. Jag kom till insikten att de som åker dit på semester är sådana som inte vill någon speciell stanns, de vill bara bort. Men det fyller sitt syfte det också.

Sedan spenderade vi tre nätter på ön Lembongan öster om Bali. Det var en jättelugn ö som passade oss utmärkt! Vi tog en tvåtimmarspromenad första dagen runt halva ön, det var svettigt som "#¤% men riktigt skönt. Jag har inte gått så länge sedan Mt Kinabalu i oktober. En förmiddag var jag och dök två dyk. Två kvällar låg vi och tittade på film på hans lilla dator. Vi liksom bara mådde :)

Vi kom till Singapore tidigt den 17:e februari och gjorde inget speciellt under dagen. Tog en promenad runt campus, åkte in till Boon Lay och åt Thaimat och pappa packade lite. Resan var väldigt trevlig och det var superroligt att träffa lite familj! Ska bli kul när mamma och Erik kommer i början på april!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar