måndag 22 februari 2010

Respekt

En jättepositiv sak med Singapore är all respekt människor visar varandra och saker här! Ingen skriker eller spelar hög musik på bussen, ingen sitter/står och små spottar maniskt på busshållplatsen/i bussen, man stjäl inte varandras tvätt eller skor som hänger ute och man klottrar inte och sätter klistermärken överallt. På bilden ser ni en sandstaty som stått på campus i två veckor nu och ingen har så mycket som petat på den! I Sverige hade ju någon gått fram direkt för att "känna om den var riktig" och sen skulle nån annan tömma blåsan på den på väg hem efter krogen.
______Anledningen till att sånt inte händer här beror inte bara på alla böter och skyltar utan mycket på deras kultur och attityd (och att de sällan går på krogen...). Jag kommer sakna de fimpfria tågstationerna, tuggummilösa trottoarerna och lugna bussarna!

1 kommentar:

  1. - Håller med dig Markus. Det var jäkligt rent och fint över allt.
    Men jag gillade inte att de frestade med reklam för läckra läskedrycker i tunnelbanan samtidigt som man fick böta om man så drack bara lite vatten på stationerna eller i vagnarna ;-)

    - Är det riktig sand!? Var du framme och kände efter... hi..hi.. :-)
    /Farzan

    SvaraRadera